Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2014 23:15 - Тайните на телепатията Автор: zahariada
Автор: kpm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2040 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тайните на телепатията 1/4/2014 | Публикуван  image

За телепатията днес се знае, че е като симптом на интуицията. Представлява възможността да предаваме и приемаме мисли и чувства без намесата на основните пет сетива: слух, зрение, обоняние, вкус и осезание.

Идва от древногръцки и се превежда като „теле” – далече и „патос” – път, насока. Когато се говори за четене на мисли се има предвид умствена телепатия. А науката, занимаваща се с телепатията е парапсихологията.

Навярно всеки може да си спомни случай от живота си, в който е имал усещането за телепатия. Нещо те кара да погледнеш към таблета си точно в момент, в който получаваш имейл или съобщение, сякаш някой иска точно в този момент да го забележиш. И много подобни необясними усещания.

Съществуването на това явление – телепатията се потвърждава от редица научни изследвания. Изненада за учените е бил резултат от експеримент, в който неопитни лица могат да усещат, когато някой е насочил поглед към тях отстрани, макар те да са със завързани очи! А при друго голямо изследване е проучена възможността за наблюдаване на обект от голямо разстояние. Неслучайно ЦРУ е вложило в тази насока милиони долари за един и същ експеримент и то безброй много пъти, а именно: „приемник” е трябвало да опише подробно ситуация, картина, случка, които на разстояние от стотици и хиляди километри, е видял друг човек – „наблюдателят”.

Сравнена с другите форми на интуицията, процесът телепатия е най-активната форма. Всичките ви чувства и мисли влияят на заобикалящия ви свят, дори и да сте сами у дома. Телепатията не се контролира само от съзнанието. Например не можете да принудите някой насила да мисли за вас или пък да ви се обади по телефона. Но с помощта на всички сетива може и да успеете: първо почувствайте мисълта си, представете си я, чуйте я даже, влезте напълно в кожата на отсрещния с метода на второто „аз”.

Телепатията е едно от най-успешно документираните явления. В „Института за крайни области на психологията” е проведен следния опит: получател и изпращач са били настанени в различни стаи. Първият участник наблюдава видео, докато за другия видеото е заглушено с червена светлина и шум. Получателят трябвало да свърже „виденията” си с един от 4 клипа. В експеримента взели участие 82 студента, като вероятността за случайни съвпадения е 26% и за доказателство може да се разглежда резултат над 31%. Резултатът бил 33%.

Много обширно е документирана и телепатията между животни и хора. Например при кучетата, които чувстват, когато стопанинът им се прибира вкъщи много преди той да е отворил входната врата.
Все още не е изяснено как работи телепатията, макар мнозина да опитват да я обяснят с ефекта на морфологичните полета. Тази теория се развива от британеца Р. Шелдрейк, който твърди, че неживата материя и живите същества имат достъп до всякаква предишна информация и опит. Установено е, че е възможна комуникацията с други същества, но ясен, отчетлив разговор, както при среща очи в очи е невъзможен.

инфо: http://www.chudesa.net/




Гласувай:
4



1. precoria - Интересно!
24.05.2014 00:10
Интересно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kpm
Категория: Регионални
Прочетен: 154980
Постинги: 89
Коментари: 108
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031