Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2011 20:47 - Българите – капсулирани, обезверени, отчаяни
Автор: nikidichev Категория: Политика   
Прочетен: 1617 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.04.2011 20:17


  


"Българите са общество, което не се доверява на държавата си. Вследствие на това хората се капсулират в своята си среда. Чувството за солидарност е вече почти на изчезване, разочарованието взима връх.

Това казва в интервю за радио „Дойче веле“ посланикът на Германия у нас Матиас Хьопфнер.

Създаването на новия икономически и политически елит до голяма степен се случи върху изградените вече мрежи на бившата Държавна сигурност и останалите тайни служби на комунистическия режим. Техните пипала проникнаха във високите етажи на изпълнителната и съдебната власт, казва още Матиас Хьопфнер. "

Проедният посланник на западноевропейска държава бие камбаната че нещата в страната ни не са както трябва да бъдат. Френският посланик, американският посланник, норвежкият посланник, а сега и германският дипломат. Колоко още хора трябва да се изредят за да ни уврат главите че не може да продължава повече така.
Казваме че живеем демократично държава. Обаче реално погледнато няма демокрация в тази държава, това става ясно и от думите на германския посланник. Защо ли?! Ами защото „демоса” не осъществява никакъв „кратос”. Или казано с други думи хората изобщо не влизат в ролята която трябва да изпълняват в условията на демокрация. Хората масово отказват да гласуват, или пък ако го правят то е зада вземат някой друг лев (да, точно така, става дума за бизнеса с купуването на гласове ). А през времето когато няма избори народът стои, търпи, оплаква се и оправдава това свое държание с думите „ние нищо не можем да направим защото нищо не зависи от нас”. В същото време обаче група хорица така здраво са стиснали властта и държат паричните потоци в държавата. Те правят каквото си искат, защото закони не ги ловят.  Една от причините разбира се за това е че народът ни няма демократични традиции и не си е изградил демократични навици. Обаче ако така продължава определеният за суверенн на властта според въховния закон на страната, да бездейства нищо добро не го очаква. Монополистите ще продължават да го грабят законно, банките ще продължават да го поставят на колене, държавниците все ще са „ни лук яли ни лук мирисали”, а броя на младите хора мигриращи на вън ще е все по – голям. Какъв е извода ?! Ами много прост стига хленчене, стига реване, време е за оране !!! Да разорем нивата и да посеем новата реколта !!! Държавата е създадена за хората, държавните институции ги има заради хората !!! Това безумие което се случва вече повече от двадесет години трябва да бъде спряно !!!

 








Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikidichev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2168502
Постинги: 103
Коментари: 712
Гласове: 304
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031