Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2011 04:29 - Бедността и немотията - новото робство което разсипва българина
Автор: nikidichev Категория: Политика   
Прочетен: 7736 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 08.09.2011 04:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Безработицата и бедността са новото робство което повече от 20 години разсипва българина. То разбира се е умишлено и добре замислено. След като бяха разпродадени производствените мощности на страната по време на престъпната приватизация настанаха тежки времена за българина. Толкова тежки че днес безработицата надхвърля според официалните данни 11 процента, а според неофициалните много повече - 40 процента. Замислете се над този факт -  два милиона души са с прекъснати здравни права, това значи че те нямат постоянен доход и  не могат да плащат месечните си вноски към касата и банковите такси по тях. Така след като намирането на работа е толкова трудно, получаването на висока заплата, става още по - трудно. Така днес огромен брой хора живеят под прага на бедносттта, а страната ни е на челно място в Европа - заема второ място. Това за хората може да е пагубно, на за управляващите е доста добре. Защо ли?! Защото именно тази постоянна немотия която ни принизява и държи в подчинение вече 20 години не ни позволява да мислим за друго освен как да оцелем, как да си платим сметките и да ни остане някой лев и днес да сложим залък в устата. Това е повече от унизително. Монополистите също помагат за това - да не забравяме че българите плащат едни от най - високите цени за мобилни разговори, не по - малко високи са цените на парното, тока, водата и горивата. И докато народа се занимава с собственото си оцеляване и се чуди как да изкара и днешния ден, за последните 20 години се изпра такова количество пари, което можеше да спомогне за неколкократното увеличаване на минималната работна заплата и пенсийте, които не позволяват на пенсионерите не да живея, а да съществуват. Това не може и не трябва да продължава, всичко обаче зависи от нас ... Затова време е да запретнем ръкави защото имаме нужда от промяна, в противен случай сме загубени. 

vbox7.com/play:fc9ae02c86







Гласувай:
10



1. mercy - Ха така, само така, това заслужа...
08.09.2011 13:27
Ха така, само така, това заслужаваме, сами сме си го направили и нямаме право да се сърдим на никого! И наистина, 'бат Бойко е прав, материала е некачествен!
В зората на демокрацията, казах на 1 заклет комунист пенсионер, че ще започнем да се оправяме, когато той си замине, а аз стана на неговите години, с една дума, когато мисленето ни се промени, а единственият вариант това да стане е чрез смяна на поколения...
цитирай
2. jelezov - mercy - абсолютно невежество!
11.09.2011 16:59
Вече много години, откакто съм в мрежата, си задавам въпроса: защо невежи хора се осмеляват да пишат за нещо, което не разбират, както е случаят с нашия блогър и коментатор "mercy" . Това е все едно добър коларожелезар да претендира, че разбира от атомни централи. Човешкото общество е много по сложно нещо от най-сложните природни и технически феномени. Най-голяма глупаст е тезата, че неговото състояние се определя от мисленето на хората. Защото тази теза не съдържа отгавар на въпроса от какво се определя самото мислене. Мисленето на "мерси", което той смята, че е гениално достижение на човешкия дух, не е нищо повече от мъдростите, които си разменят махлянките или пияниците по селските и градски кръчми. Един човек е умен само когато осъзнае, че за да поучава другите, трябва да е прочел поне 20-30 хиляди страници специализирана литератера, а освен това, да притежава и нещо, което, както често казват, е дадено свише, т. е. от Природата.
цитирай
3. godlieb - НЕЗАБАВНО УВЕЛИЧЕТЕ ПЕНСИИТЕ!
15.09.2011 23:29
СТАВА ДУМА
ЗА НЕЩО СЪВСЕМ СЪЩЕСТВЕНО -
ЗА МОРАЛЪТ НА НАСТОЯЩАТА УПРАВЛЕНСКА КЛИКА
НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ:
А - Задължителната държавна социалнална пожизнена пенсия за безусловно всеки жив възрастен гражданин на Република България;
В - Полагаемата се трудова пожизнена пенсия за всеки гражданин на Република България, упражнявал ЗАСТРАХОВАН И ПРЕЗАСТРАХОВАН ТРУД в границите на Република България.
СБОРЪТ ОТ ТЕЗИ ДВЕ СУМИ ДАВАТ ИСТИНСКАТА ПЕНСИЯ КОЯТО СЛЕДВА ДА ПОЛУЧАВА БЕЗУСЛОВНО ВСЕКИ ЕДИН - ВСЕ ОЩЕ ЖИВ - ПЕНСИОНЕР В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!
N.B.: ЗНАЕ СЕ, ЧЕ МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ - ПРИМЕРНО В РЕПУБЛИКА ПАНАМА - Е ОКОЛО 500 ЩАТСКИ ДОЛАРА МЕСЕЧНО ПЛЮС БЕНЕФИЦИИ "ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК" ЗА КОМУНАЛНИ И ОБЩЕСТВЕНИ УСЛУГИ. ПЛЮС БЕЗПЛАТЕН ЛИМИТИРАН РЕСУРС ПИТЕЙНА ВОДА И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТОК - БЕЗУСЛОВНО ЗА ВСИЧКИ ПЕНСИОНИРАНИ. A PROPOSE: Прощавайте - КЪДЕ БЕ ЗАСТРАХОВАН СРЕБЪРНИЯТ ПЕНСИОНЕН ФОНД КОМУЛИРАН МЕЖДУ 1888 - 1988.!?! КЪДЕ ВСЪЩНОСТ Е ТОЙ!?!
цитирай
4. boristodorov56 - Дори по времето на кърджалийството преди 200 години са имали алтернатива - да вземат пушките.
16.09.2011 14:58
Само в една постокмунистическа държава от съветски тип може да се случи ставащото у нас.
цитирай
5. iwahb - Вече много години, откакто съм в ...
16.09.2011 15:05
jelezov написа:
Вече много години, откакто съм в мрежата, си задавам въпроса: защо невежи хора се осмеляват да пишат за нещо, което не разбират, както е случаят с нашия блогър и коментатор "mercy" .


Господин Желязов, това са думи на Ботев (да, Христо Ботев) в смисъла, че когато последният роб умре, тогава наистина ще сме свободни. Но не, не са и на Ботев, почакайте, това са всъщност думи на Моисей, просто хората ги преоткриват през вековете. И явно щом още са живи, значи все пак има зрънце истина в тях. Времето ще покаже.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikidichev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2179403
Постинги: 103
Коментари: 712
Гласове: 304
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930