Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2011 07:49 - Бой пред джамията или криворазбрана толерантост
Автор: nikidichev Категория: Политика   
Прочетен: 3240 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 23.05.2011 08:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Искам да се обърна към всички върли критици и политици които бързат  да искат имунитети и да сочат с пръст. Скъпи политици разбирам много добре опита ви да вдигнете рейтинга си като веднага се разграничавате и оплювате действията на Болен Сидеров и партия „Батака”. Много е лесно да се нахвърляш и виниш, нали. Обаче всички правозащитници, толерасти и политици заобикалят съществения проблем. Според върховния закон на страната, а именно конституцията на Република България –

чл.13(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.

Чл. 3. Официалният език в републиката е българският.

 Как така обаче се случва че всеки ден ценътра на София е огласян от мюсюлмански молитви?! Как така десетки хора се молят на улицата пред  джамията в центъра на София и то на чужд език ?! Защо няма един православен храм в България с говорители които да разнасят на вред литургийте, примрено, нали източното православие е традиционната религия все пак, а има джамий с говорители?!  Крайно време беше да се случи нещо подобно.  Аз не съм противник на никоя религия обаче е необяснима за мен как центъра на столица на една християнска държава е огласян всеки ден от мюсюлмански молитви. Това е абсурд. Крайно време е тези които от дни говорят колко лошо, колко античовешко и така нататък е държанието на Батакистите в петък да признаят следното. До тези сблъсъзи нямаше да се стигне  ако някой си беше свършил работата. Никъде не пише че джамийте трябва да имат  говорители. Никъде не пише че мюсюлманите трябва да се молят на улицата. До кога ще си затваряме очите за тези работи. До кога ще ни манипулират че трябва да понасяме това защото иначе не сме толерантни. А толерантност ли е да слушаш мюсюлмански молитви в центъра на София. Това не е ли издевтелство над толерантните хора питам аз?! И изказвания от типа „ те омърсиха  деня за свещеното право на молитва към Бога,на хората, изповядващи Ислям, в България” са несериозни. Нищо не им пречи на хората да се молят без да ги слуша целия център на София в сградата на джамията.  Не в това какъв изрод е Болен Сидеров и  какви фашисти са Батакистите трябва да ни обеждава политиците, медийте и всички които пишат в този блог, а да засегнат проблема  че в една православна държава това е един абсурт, и недопостимо да караш всички да слушат твойте молитви, още повече че офицалният език е българският. Нека престанем да обвиняване и твърдим кой крив – кой прав. Всички много добре знаят какъв е проблема. Болен Сидеров може и да е търсил някакъв предизборен актив от тази демонстрация, обаче в основата си е прав че това нещо не може да продължава.  

imageimage




Гласувай:
3



1. megafon - Това си е
23.05.2011 13:35
криворазбрана толерантност. Като са толкова религиозни, защо ходят с ножове в джамията? Къде всъщност е българската полиция, прокуратура? Защо няма образувани дела срещу ислямисти. Отсъствието на държавността показва само едно страх, страх, защото ако образуват дело среще един ислямист ще отидат десетки да му помагат. И от това ги е страх. В България няма прокуратура, съд за ислямистите. Те са над закона.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikidichev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2179652
Постинги: 103
Коментари: 712
Гласове: 304
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930